Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

BigSevenTours

           De specialist voor rally's en tourtochten in Spanje

Sfeerimpressie.

Mogen wij ons even aan u voorstellen?

Big Seven Tours organiseert geheel verzorgde Fly&Drive rally events en tour tochten door Spanje en Portugal. Aan alle events van ons verbinden wij altijd een leuk of interessant item. Als voorbeeld noemen wij de Rio de Ebro Rally of de Pousada Rally welke deels door Portugal loopt met overnachtingen in oude kloosters en ander bijzondere gebouwen. Tevens hebben wij altijd bezoekjes ingepland aan diverse bezienswaardigheden waar u zelf niet zo snel zal komen.


Doorgaans is de rallygroep niet groter dan 18 deelnemende auto’s / equipes ofwel 36 personen. Het Fly&Drive principe, het aantal deelnemers en het gekozen item maakt dat wij een Rally willen laten voldoen aan trefwoorden als:

  • bigseventours, Rondje IJsselmeer, klassieker- en cabriorally Spanje Portugal, Rally events Spanje Portugal, Rioja Rally toertocht, MEC Maastricht januari 2014, Big7Tours auto- en motorreizen Spanje, Fly&Drive klassieker rally's Spanje, Rally kalender 2014
  • Volop genieten: door het aanbieden van avontuurlijke routes met veel bezienswaardigheden.
  • Naast het gekozen item doet Big Seven Tours veel aan andere invullingen m.b.t. leuke interessante bezienswaardigheden (musea enz.).
  • Maatwerk waar mogelijk: individuele uitstapjes maken maar ook individueel van de groep kunnen toeren.
  • Creëren van een ontspannen sfeer, geen betutteling en/of het opleggen van verplichtingen.

BigSevenTours kiest voor Fly&Drive!

Omdat auto's ouder en zeldzamer worden, kiezen meer en meer auto-bezitters ervoor de kilometers te reduceren door geen onnodige afstanden te rijden. Voorheen bestond de mogelijkheid om eventueel de autotrein te nemen naar Italie of Zuid-Frankrijk, sinds 2015 kan dit niet meer en zijn deze treindiensten jammer genoeg opgeheven. Voor ons des te meer een reden om meer in te zomen op een compleet ontzorgt aanbod van vervoer, vliegen en op grote afstand van huis Rally's rijden door het transport van uw eigen auto met (onze) eigen autotransporter.

Wij vernemen steeds meer dat ons aanbod past bij de doelgroep die met een modernere cabrio rijdt en zijn vakantie- of vrije dagen wenst te beperken. Uit en thuis in bijvoorbeeld 7 dagen in plaats van 11 dagen onderweg door zelf heen- en terug te rijden, wordt als zeer prettig en handig ervaren.


Deelnemers vliegen doorgaans vanaf Schiphol en worden bij aankomst direct opgevangen en dan per taxi naar het 1e hotel gebracht waar de auto klaar staat en tevens het startpunt van de Rally is.


Waarom Spanje of Portugal ?

Spanje is een bijzonder mooi land en zeker de binnenlanden zijn wonderschoon qua natuur, in delen waant u zich werkelijk in de USA. Ook het grote aantal bezienswaardigheden, zowel in kleine dorpen als de grotere plaatsen, maakt Spanje voor de auto rally liefhebber bijzonder aantrekkelijk.Portugal heeft ook zo zijn eigen karakter qua landschappen en is dan ook een niet minder interessant land om door heen te rijden en te ervaren.


Touren met kleinere reisgroepen !

Gaat u op stap met een groep van 24 auto's of meer dan komt u, rekening houdend met parkeerfaciliteiten en slaapmogelijkheden, al snel terecht in de grotere hotels. Big Seven Tours kiest echter bewust voor speciale gemoedelijke kleinere (familie) hotels, wij bieden plaatsen aan waar deelnemers normaal gesproken niet zo snel zullen komen en van het bestaan dus niet weten.Een zeker voordeel van een kleinere groep deelnemers is dat wij in ieder geval de mooiste hotels midden in de natuurgebieden of in kleine dorpjes voor u reserveren. Naast het rijden van de routes over door ons geselecteerde wegen proberen wij onze rijders een “wouw gevoel” te geven door iedere hotelaccommodatie weer uniek te laten zijn.

Routes rijden met Roadbook en navigatie.

Spanje maar ook Portugal hebben een goede kwaliteit van wegen, ook de kleinere B wegen in de bergen zijn (zeer) goed te kwalificeren. Omdat Spanje uit heel veel natuurreservaten bestaat (u rijdt van het ene reservaat in het andere) komt u elke dag door totaal verschillende omgevingen (olijfbomen, graanvelden, rotspartijen, glooiende heuvels) waardoor de gemiddelde snelheid op sommige dagen incl. stops niet boven de 35 km per uur zal komen. Big Seven Tours past daarom de kilometers per dag aan om niet meer dan 6 a 7 rij uren per dag in te vullen tussen vertrek en aankomst.

In de meeste van onze Rally tourtochten hebben wij een Day-Off ingebouwd voor het bezoeken van bezienswaardigheden of om gewoon even een dag uit te puffen in het luxe hotel of anderszins speciale overnachtingsadres. Voor de echte kilometer liefhebber hebben wij op de Day-Off dagen ook een dag route uitgezet.


Voor de equipes laten wij de mogelijkheid open om de dagtochten te rijden met (door ons met zorg gemaakte) roadbook en/of gebruik van de (leen) navigatie waar alle routes per dagdeel in opgeload zijn. Beide kan natuurlijk ook. Ieder ochtend, na het ontbijt, kan gebruik gemaakt worden van de "briefing" die wij verzorgen in een hiervoor speciaal gereserveerde ruimte. Wij geven een toelichting op de dagtocht en andere zaken die gedurende de dag gaan spelen. Een andere mogelijkheid is om gewoon onze begeleidende auto te volgen en van de mooiste plekjes via de uitgezette routes te genieten, het opletten is dan enigszins beperkt.


Omgangsvormen en regievoering.

Niet iedere deelnemersgroep is gelijk. Bij een/de eerste ontmoeting ontstaan er vaak direct relaties, zijn er leuke gesprekspunten en heeft de groep elkaar dus al gevonden. Wensen en vragen gaan wij indien mogelijk enigszins naar wens invullen. Uitgangspunt blijft dat wij onze deelnemers vooral het gevoel willen geven dat wij er voor hen zijn zodat men ontzorgt en verzorgt zijn/haar Rally vakantie kan beleven.


Open calculatie.

Voor vervoer van de auto's Nederland - Spanje visa-versa en een retour vlieg tickets brengen wij de deelnemer een bedrag in rekening vanaf € 950,- . De locatie van de start en finish alsmede de lengte, hoogte en gewicht van de auto bepalen de hoogte van het uiteindelijke vervoersbedrag, u verkrijgt van ons vooraf een exacte gespecificeerde prijsopgaaf van de vervoerskosten. Zelf op en neer naar Spanje (Utrecht-Barcelona-Utrecht) is ongeveer 3.300 km, of wel gerekend met een verbruik van 1 op 12 en de dure brandstof in Frankrijk plus de tol en minimaal twee extra over-nachtingen plus verteringen onderweg (omdat het niet in één dag te rijden is) zal u door zelf te rijden minimaal een bedrag van € 1.200,- kwijt zijn. Kortom, onze mening is dat u voor het geld deze service Fly&Drive niet hoeft te skippen uit uw Rally event.


Wij hopen dat deze informatie u een goed beeld geeft van ons Rally/reis concept en dat u ons het vertrouwen geeft om een fantastische Rally tourvakantie voor u en medepassagier t.z.t. te mogen organiseren.


Big 7 Groet,


Henri Hoekzema